Øko Spisekastanjer, Friskhøstet (500g) Ny

Øko Mandler, Friskhøstet (900g)

Økologiske Mandler er friskhøstede og kommer fra Alentejo i Portugal, hvor den tørre jord og mange solskinstimer året rundt, giver mandeltræerne optimale betingelser for dyrkning.

Forudbestilles senest 19/11

Afhentning vælges ved bestilling (sendes ikke):

  • På lageret, Eskærvej 1, 9330 Dronninglund -  d.28/11, kl. 17-20
  • I butikken, Danmarksgade 66, Aalborg - d. 28/11, kl. 11-17.30

Flere detaljer

New product

165,00 kr

- +

Add to compare

 
Mere info

NB.: Denne varer sendes ikke.

Friskhøstede, Økologiske Mandler er friskhøstede og kommer fra en sammenslutning af økologiske farmere i Alentejo regionen i Portugal. Mandler gror på mandeltræet og udvikler sig indtil efteråret, hvor de er klar til høst. Mandler gror naturligt i Alentejo regionen i Portugal, hvor den tørre jord og mange solskinstimer giver optimale betingelser for dyrkning. Mandler stammer helt tilbage fra oldtidens sydvestige Asien og er iblandt de ældste afgrøder i verden.

Mandelsæson

Mandler har en lang tørlægningsperiode fra november til februar, hvor at træet tager en “pause” – dvs. at de hverken blomstrer eller leverer nødder. I marts og april måned blomstrer træerne og det er et fantastisk smukt syn af hvide og lyserøde blomster.

Mandler i blomst Portugal

For at mandeltræet bærer frugt, skal blomsterne bestøves. Dette gøres bedst med bistader i farmen. Indtil juni gror mandlerne flot på træerne. Skallen bliver hærdet, og kernen indeni bliver formet. Det er denne kerne, som senere hen bliver til lækre mandler. Hen over sommeren åbner skallerne sig på grund af varmen og modningen. Det betyder, at de små kerner indeni kan tørre og blive til nødder. Skallerne åbner sig langsomt og gradvist i løbet af perioden, og i slutningen af sommeren har de helt åbnet sig. Så er det høsttid.

I starten af efteråret bliver mandlerne høstet. Dette gøres ved at træerne rystes, så mandlerne falder ud af skallen og ned på jorden. På jorden får de lov at ligge i en uges tid, inden de samles sammen.

Efter høst fjerner man skaller og jord fra mandlerne og sorterer de dårlige fra. Mandlerne holder sig bedst i deres skaller og derfor knækkes skallerne først lige inden de pakningen. Vores pakning er bæredygtig og genanvendelig.

Mandlerne bliver afskallet maskinelt. Derfor kan enkelte mandler være knækkede og der kan være spor af hassel-, val-, pekan-, para-, macadamia-,  pistacie, og jordnødder.

7 andre produkter i den samme kategori:

Kunder, der købte denne vare, købte også

Compare 0