Øko Spisekastanjer, Friskhøstet (500g) Ny

Øko Spisekastanjer, Friskhøstet (500g)

Friskhøstede, økologiske spisekastanjer fra økologiske landbrug i Trás-os-Montes og Alto Douro regionen, nord for Lissabon.
Læs mere længere nede.

Forudbestilles senest 19/11

Afhentning vælges ved bestilling (sendes ikke):

  • På lageret, Eskærvej 1, 9330 Dronninglund -  d.28/11, kl. 17-20
  • I butikken, Danmarksgade 66, Aalborg - d. 28/11, kl. 11-17.30

Flere detaljer

New product

35,00 kr

- +

Add to compare

 
Mere info

NB.: Denne varer sendes ikke.

Vores økologiske spisekastanjer er friskhøstede og kommer fra en sammenslutning af økologiske farmere i Trás-os-Montes og Alto Douro regionen, nord for Lisbon. Spisekastanjerne gror på løvfældende træer med lange ranker og korte hunlige blomsterstande. Spisekastanjerne er nødder, som sidder sikkert indeni et rundt hylster med pigge på.

Det kræver tålmodighed at være kastanjefarmer – spisekastanjen (Castanea sativa) eller “Ægte Kastanje” som den populært kaldes, giver nemlig først nødder efter 10 år. Til gengæld er der meget at se frem til, da spisekastanjen er en utroligt velsmagende spise og forbundet med stor tradition og festlighed i Portugal.

Spisekastanjen tilberedes bagt i ovnen og nydes varm (Se opskrift nedenfor) – smagen minder lidt om bagt sød kartoffel. Spisekastanjerne kan holde sig i optil et par uger ved kølig opbevaring udendørs, hvorefter de bliver kedelige. 

“Ægte Kastanje” (Castanea sativa) er en spiselig nød, som tilberedes bagt i ovnen. De kastanjer vi kender herhjemme i det nordlige klima hedder “Hestekastanjer” (Aesculus hippocastanum) og er ikke spiselige for mennesker. Faktisk er “Hestekastanjen” og “Ægte Kastanjer” slet ikke beslægtede – “Ægte Kastanje” er en nød, hvorimod “Hestekastanjen” er en stenfrugt med et frø indeni. Som navnet antyder, er hestekastanjerne gode som vinterfoder til dyrene især i gamle dage, hvor at nutidens brug er mere præget af de “kastanje-dyr” man kan lave ud af kastanjerne, ved at forbinde dem med tændstikker.

Tilberedning af kastanjer

Økologiske Spisekastanjer fra Fresh.Land

Servering af bagte spisekastanjer med smør og havsalt. Kan nydes sammen med et glas rødvin.  Billedet er fra opskriften på www.madling.dk

Før spisekastanjerne tilberedes, tørres de af med et viskestykke, da de kan have små jordrester på overfladen. Skær et kryds i toppen og læg dem med toppen op i et ovnfast fad foret med bagepapir og dækket af salt i bunden (ca. 250 gram til 500 gram spisekastanjer). De bages i en 200 grader varm ovn i 30-35 minutter til de er møre. Servér med smør og havsalt. Kan nydes sammen med et glas god rødvin.

Man kan også bruge spisekastanjen i desserter eller som fyld i fjerkræ og vildt sammen med andre grønsager, f.eks. kål.

Kastanjens sunde sider 

Kastanjer er rige på kulhydrater og har et højt indhold af C-vitamin, aminosyrer og antioxidanter. Endvidere er de rige på essentielle fedtsyrer.

7 andre produkter i den samme kategori:

Kunder, der købte denne vare, købte også

Compare 0